Please enable JS

50è aniversari del tràgic incendi de la Haissa

Viernes, 17 Mayo, 2024 - 18:00

Suggerit

El 17 de maig de 1974, un esfereïdor incendi a la fàbrica HAISSA, de La Morera (Badalona), va deixar sis víctimes treballadores: la Glòria (17 anys), la Josefa (19), la Francisca (21), l’Antònia (50), l’Eusèbia (53) i el Francesc (48), que s’havien quedat al vestuari en el temps del descans, i es disposaven a incorporar a les màquines bobinadores per continuar la jornada.

L’any 2014, quaranta anys després, l’Equip de Pastoral Obrera de Badalona i cinc entitats cíviques més de la ciutat, van organitzar diversos actes musicals i culturals per recaptar fons  de cara a rescatar de l’oblit aquell tràgic succés i sufragar l’escultura d’un coixí amb sis agulles, que es va situar en un parc a prop del lloc dels fets.

El proper divendres, 17 de maig, a la mateixa hora de l’incendi (les 6 de la tarda) i al mateix lloc, després de 50 anys, es farà un acte cívic de justícia i de valoració de la dignitat de treballadors i treballadores, i del mateix valor del treball.

L'Equip de Pastoral Obrera de Badalona ens convida a participar-hi i que ho donem a conèixer, per mostrar la solidaritat i el compromís amb la justícia especialment en l’àmbit laboral i dels drets socials.

Arxius adjunts: 
Plaça dels treballadors de la Haissa Plaça dels treballadors de la Haissa, Badalona 08915