Please enable JS

Trobada «Alliberament i compromís: referents»

Sábado, 2 Abril, 2022 - 10:30

Suggerit

Aquests darrers anys ens han deixat persones que han estat per molts de nosaltres referents en la nostra vida. Persones que han dedicat la seva vida per construir una societat més justa, més fraternal i sempre al costat dels més exclosos. Persones que han testimoniat, entre moltes altres, un cristianisme d'alliberament, un cristianisme transgressor. Persones que han treballat per una església més evangèlica, al costat del poble. Un conjunt d'entitats que segueixen les seves obres hem pensat convocar-vos per fer memòria del seu llegat, i per compartir i esperonar-nos a seguir el seu camí, en una Trobada que hem titulat «Alliberament i compromís: referents». Farem memòria de:

  • Jaume Botey. Activista en molts moviments socials i eclesials i professor universitari (Llegat Jaume Botey i Vallés, Cristianisme Segle XXI, Fòrum de Teologia de l’ Alliberament, Cristianisme i Justícia i Centre d’Estudis de l’Hospitalet).
  • Pere Casaldàliga. Religiós claretià, Bisbe de Sao Félix d’ Araguaia i poeta (Fundació Pere Casaldàliga i Associació Araguaia).
  • Mn. Joan Casañas, capellà a Sabadell. De Cristians pel Socialisme i Comunitats de base. Activista social i teòleg.
  • Mercè Guilemany i Josep Vaquer, professors de matemàtiques. Al costat de persones vulnerables (Legió de Maria).
  • Teresa Losada. Religiosa franciscana. Pionera en l’amistat musulmana.-cristiana (Bayt-al Thaqafa).
  • Arcadi Oliveras, economista i activista en moviments socials, i ex-president de Justícia i Pau.
  • Manel Pousa. Capellà de Barcelona a Verdum i Trinitat. Al costat d’infants i joves i de les persones que compleixen penes de presó (Fundació Pare Manel).
  • Cèlia Sabarich de les Auxiliars Seglars Diocesanes i del Comitè Óscar Romero. 
  • Josep Soler. Capellà de Barcelona. Consiliari de la JOBAC i de l’Acció Catòlica Obrera (ACO).

Convocants: Bayt-al Thaqafa, ACO, Llegat Jaume Botey i Vallés, Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Auxiliars Seglars Diocesanes, Comitè Óscar Romero, Fundació Pare Manel, Fundació Pere Casaldàliga i Associació Araguaia, Cristianisme al Segle XXI, Legió de Maria i Justícia i Pau.

Escolapis de Sant Antoni Ronda de Sant Pau, 72, Barcelona 08001